Du er her: Hjem / Ungskogpleie - film
Nå er den endelig her, filmen om ungskogpleie! Har du også lurt på når, hvor og hvorfor ungskogpleie bør utføres? Filmen gir deg svarene.
Ungskogpleie er et av de viktigste tiltakene en skogseier kan gjøre for å forme framtidsskogen. Med ungskogpleie kan man styre treslagsvalget, valget om man vil produsere kvalitet eller produksjon, og de hensyn som må tas til natur- og miljøverdier. Uten ungskogpleie kan skogen blir stående for tett og blir blant annet mer utsatt for vind og snøskader.
Filmen Ungskogpleie skal inspirere flere til å utføre ungskogpleie, og å gjøre det på riktig måte. I filmen følger vi instruktørene Jannicke Modell Røhmen og Mathilda Clausèn Wingårdh gjennom planleggingen av et ryddingsobjekt i granskog. Filmen omhandler også utstyr og sikkerhet, fellingsteknikk og treslagsvalg. Med riktig innstilt sele og et riktig filt blad blir ikke ryddingen så vanskelig, og det er mye å tjene på å lære seg riktig teknikk. I filmen demonstreres hvordan man skal sette sagen på stammen for å felle den i riktig retning. Den viser også hva man skal tenke på når man skal rydde i furuskog, blandingsskog og i bratt terreng.
Og sette bort ryddingen er også et alternativ for den som ikke rekker med alt selv. Vi møter en ungskogpleieentreprenør som viser et eksempel på hvor raskt en rydding kan gjennomføres av proffe ryddere
Filmens budskap er at de både er lønnsomt og morsomt å rydde, men at det blir enklere og bedre om man har den riktige kunnskapen. Filmen er et samarbeid mellom Skogforsk, Säker Skog, Skogsstyrelsen, Skötselskolan, Skogskunskap og Skogkurs.
Ta dine kunnskaper og ferdigheter i ungskogpleie et steg videre – gå Aktivt Skogbruk kurs!
Filmen som spilleliste med kapittelinndeling
Dato: 08.01.2020
Kommune: Åmli
Varighet: 4 timer
Dato: 08.01.2020
Kommune: Steinkjer
Varighet: 15 timer
Dato: 09.01.2020
Region: Sandane
Varighet: 15 timer
Dato: 10.01.2020
Kommune: Froland
Varighet: 15 timer
1. januar 2002 trådte bestemmelsene om krav om dokumentert sikkerhetsopplæring i kraft for landbruket. Forskriften retter seg blant annet mot virksomheter og familiebruk i landbruket.
Bruken av snø og is som transportbane har lange tradisjoner, men kunnskapene er i ferd med å bli glemt. Vinterbilveger og isveger er en faglig veileder for dem som ønsker å ta metodene i bruk.
Hva er et bestand, bonitet, hogstklasse og relaskop? Skogbruket bruker mange faguttrykk som kan være greit å kjenne. I åtte filmer forklares betydningen av de viktigste begrepene.
Feltkontroll av hjorteviltkjøtt skal utføres av feltkontrollør som har gjennomført godkjent kurs. Ut fra kunnskap gitt i kurset og tidligere bakgrunn og praktisk erfaring, skal kontrollen vurdere dyrenes helsetilstand mens dyra var i live og den behandling slaktet og kjøttet har fått etter avliving.
Første betingelsen for å unngå kostnader er å kjenne kostnadsdriverne. Deretter kan vi sette inn tiltak - kortsiktige og langsiktige.