Jaktguiding - Temahefte

  • 180,-

  • ISBN: 82-7333-142-3
  • Kompetanseheving for los og fører ved tilrettelagte jakter.

    Temaheftet er utarbeidet som dokumentasjon og bakgrunnsstoff for SKI sine kurs i JAKTGUIDING. Heftet står selvstendig, og det kan derfor benyttes i andre former for organisert opplæring eller som selvstudium.

    Myndighetene ønsker mer satsing innen naturbasert næringsutvikling. Målet med kurset og heftet er derfor å heve kvaliteten på guidene og de guidede jaktoppleggene, til glede for jaktgjesten, guiden og for folk og virksomheter koblet til jakta.

    Heftet inneholder hovedkapitlene:

    • Inn- og utførsel av våpen, hunder, kjøtt og trofè
    • Reisebeskrivelse, oppmøte, velkomst og informasjoner
    • Forberedelse av terreng, poster, husvære og utstyr
    • Kjennskap til gjestenes ønsker og behov, fysiske og mentale form og til eventuelle problemer
    • Rolleforståelse, ansvar og myndighet, respekt og tillit
    • Aktuelle jaktformer på aktuelle arter
    • Seder og skikker ved jakt og ved ivaretakelse av jaktbytte og trofè

    Forfatter: Prosjektleder Dagh Bakka

    Redaktør: Fagsjef Gunnar O. Hårstad


    Elgbeitetaksering

    Flere elgområder i landet blir utsatt for overbeite. Det gir svakere dyr og store skogskader i lang tid framover. Med beitetaksering etter denne utvidede standarden, vil forvaltere av elg og skog få oversikt og holde kontroll med beitet, og det blir lettere holde elgstammen på bærekraftig nivå.

  • 120,-

  • Inkl. MVA
  • Ettersøk - av skadet hjortevilt

    Forfatterne av dette fagheftet er Dagh Bakka og Vidar Holthe. De er blant landets mest erfarne og kunnskapsrike personer i temaet ettersøk av skadet hjortevilt.

  • 200,-

  • Inkl. MVA
  • Jaktledelse - Temahefte

    JAKTLEDELSE er skrevet med henblikk på dokumentasjon og bakgrunnstoff for SKIs kurs i Jaktledelse. Heftet står selvstendig, og kan derfor brukes ved ulike former for organisert opplæring eller ved selvstudium.

  • 200,-

  • Inkl. MVA
  • Del på sosiale medier:
  • Kurs

    Kurs

    Grunnleggende vedlikehold og bruk av motorsag - 15 timer

    Dato: 04.12.2020

    Kommune: Bømlo

    Varighet: 15 timer

  • 2 340,-
  • Påmelding og informasjon
  • Vedlikehold av motorkjedesag

    Dato: 04.12.2020

    Kommune: Rindal

    Varighet: 7.5 timer

  • 1 260,-
  • Påmelding og informasjon
  • Grunnleggende vedlikehold og bruk av motorsag - 15 timer

    Dato: 05.12.2020

    Kommune: Halden

    Varighet: 15 timer

  • 2 340,-
  • Påmelding og informasjon
  • Hogst med motorsag - 15 timer

    Dato: 05.12.2020

    Kommune: Rindal

    Varighet: 15 timer

  • 2 340,-
  • Påmelding og informasjon
  • Vis alle kurs

    Kunnskap

    Kunnskap

    Kommunal viltforvaltning

    Skogkurs setter viltforvaltning på dagsorden, og vil ha særlig fokus på kommunale viltforvaltere og kommunal viltforvaltning. Vi kommer til å starte opp med et tilbud om regionale fagsamlinger for kommunale viltforvaltere. Et bidrag for å ivareta og styrke offentlig viltforvaltning.

  • Les artikkel
  • Skogshøns og skogbruk

    Skogshønsene jerpe, orrfugl og storfugl krever at det tas hensyn til viktige biotoper ved skogbrukstiltak. Mye ny kunnskap fra forskningsprosjekter og praktisk forvaltning har kommer den senere tid.

  • Les artikkel
  • Verdifull jakt

    Verdifull Jakt startet opp sommeren 2011 og hadde som formål å bidra til økt omsetning for de jaktturismebedriftene som deltok i prosjektet, noe det også gjorde for de 12 bedriftene som deltok.

  • Les artikkel
  • Næringsutvikling i og omkring vernede områder

    I løpet av prosjektperioden ble det utviklet og testet ut kompetansetiltak rettet mot grunneiere og andre for å stimulere til entreprenørskap og nyskaping i og rundt vernede områder.

  • Les artikkel
  • Feltkontroll

    Feltkontroll av hjorteviltkjøtt

    Feltkontroll av hjorteviltkjøtt skal utføres av feltkontrollør som har gjennomført godkjent kurs. Ut fra kunnskap gitt i kurset og tidligere bakgrunn og praktisk erfaring, skal kontrollen vurdere dyrenes helsetilstand mens dyra var i live og den behandling slaktet og kjøttet har fått etter avliving.

  • Les artikkel
  • Vis flere artikler

    Facebook