skjermdump

En litt annerledes natursti

Oppgavene i Naturens forundringssti har ikke klare fasitsvar. Snarer er formålet å få elevene til å gruble, diskutere og utforske.

«Forundringsstien var utrolig bra og spennende.» Det var en av mange tilbakemeldinger fra skoler som i vinter gjennomførte naturens forundringssti som en del av Skoglekene. Forundringsstien ble utviklet til Skoglekene 2019, og over hundre skoler har dermed prøvd den ut i praksis. Erfaringene viser at dette er oppgaver som faller i smak hos både elever og lærere, og som er lett å ta i bruk. En av deltakerne ga følgende evaluering: «Runde 1 (naturens forundringssti) synes jeg var veldig godt tilpassa kunnskaps- og ferdighetsnivåer, både for lærere og elever».

Elevene får diskutere, bruke den kunnskapen de har, være med og bestemme og høre hva andre mener. Samtidig er det viktig å understreke at for å få et godt læringsutbytte, bør oppgavene følges opp med en felles gjennomgang.

Du finner naturens forundringssti på skoleskogen.no

 

 

 

Naturens forundringssti er utarbeidet med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB, her representert ved Inge Kjetil Grini sammen med prosjektleder Anna Lena Albertsen.

 

 

Kontakt

  • Anna Lena Albertsen

    Senior prosjektleder

    Lære med skogen

    Telefon: 971 65 634

    E-post: ala@skogkurs.no